Is dit de nieuwe Gangnam Style?

Er is een nieuwe Youtube-sensatie overgewaaid uit Azië. Vier jaar na 'Gangnam Style' is er een nieuw catchy nummer mét dansje viraal aan het gaan. 'Pen Pineapple Apple Pen' is een filmpje van de Japanse komische singer-songwriter Piko-Taro, dat al meer dan vijf miljoen keer is bekeken op YouTube.

Het liedje is niet alleen aanstekelijk, maar ook het dansje is blijkbaar erg geliefd. Er volgden namelijk al talloze imitaties op sociale media. De hype doet meteen denken aan 'Gangnam Style', de YouTube-hit van de Zuid-Koreaanse rapper PSY, die intussen al meer dan 2,6 miljard keer is bekeken.

Viraal
De lyrics zijn eenvoudig, repetitief maar vooral ongelofelijk absurd. De titel 'Pen Pineapple Apple Pen' dekt dan ook volledig de lading. Piko-Taro zingt over niets anders dan een pen, een ananas, een appel en de combinatie daarvan. Maar het aanstekelijke deuntje en het hilarische dansje zorgen voor een virale YouTube-hit. Het dansje werd massaal nagebootst door Japanse tieners, waardoor de 'PPAP Song' ook bij ons terecht kwam.