Zo zal pretpark van Ferrari eruitzien

Goed nieuws voor fans van de rode bolides van Ferrari: op 7 april 2017 opent pretpark Ferrari Land in het Spaanse Salou officieel de deuren. In het park wordt de hoogste en snelste achtbaan van Europa gebouwd. Het moederpark PortAventura heeft zopas beelden verspreid van hoe het park er zal uitzien.

Een aantal jaar geleden maakte PortAventura, een van de grootste attractieparken van Europa, de overeenkomst met Ferrari bekend. Sindsdien is het voor pretparkfans in spanning afwachten hoe Ferrari Land er zal uitzien. In het park zal onder meer een achtbaan van 112 meter hoog gebouwd worden, de karretjes zullen een snelheid halen van 180 kilometer per uur. Dat wordt meteen ook de snelste achtbaan van Europa, die eer is nu nog weggelegd voor de Furius Baco in PortAventura.

Ferrari Land wordt het tweede pretpark van het Italiaanse automerk. In Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten werd in 2010 Ferrari World geopend. Daar staat de Formula Rossa, met zijn topsnelheid van 240 kilometer per uur de snelste achtbaan ter wereld.