Is dit de meest seksistische auto?

Het Spaanse automerk Seat brengt vanaf 2017 de 'ultieme vrouwenauto' op de markt. De ‘Seat Mii by Cosmopolitan’ komt er in samenwerking met het lifestylemagazine Cosmopolitan.

Voor "fun, fearless female", zo laat de wagen zich omschrijven. Het Seat-model is ontworpen op basis van wat vrouwen zogezegd zelf belangrijk vinden in een wagen. De lezeressen van Cosmopolitan wilden vooral een compacte auto die je gemakkelijk kan parkeren. Ook een aantrekkelijk design is een belangrijk criterium. Achttien maanden lang werd gewerkt aan de auto, met tussentijdse feedbacksessies van dames die nog extra ideeën hadden. Maar er komt ook kritiek op de wagen. Op Twitter vonden veel mensen de auto "te stereotiep" of zelfs "ronduit seksistisch".

Violetto of Candy White
De Seat Mii by Cosmopolitan, die vorige week in Londen werd voorgesteld, is pas vanaf 2017 te koop. Concreet is het een speciale editie van de bestaande Seat Mii, met extra details en vrouwelijke accessoires. Zo vind je aan de binnen- en buitenkant champagnekleurige details, terwijl het plafond met donkere tinten bekleed is voor een "glamoureus gevoel". De auto zal verkrijgbaar zijn in de kleuren 'Violetto' en ‘Candy White’. Barbieroze heeft de selectie net niet gehaald.