Deze furie laat dief niet zomaar gaan

Een vrouw uit Dania Beach in de Amerikaanse staat Florida heeft zich van haar dapperste kant laten zien. Toen een dief haar handtas wilde stelen en probeerde te vluchten, sprong de vrouw op het dak van de wagen om hem te stoppen. “Ik maakte hem duidelijk doodsbang”, zegt de vrouw aan CNN.

Op camerabeelden is te zien hoe Janelle haar wagen staat te tanken, wanneer een dief haar handtas aan de bestuurderskant probeert te stelen. De vrouw heeft het meteen door en holt de man achterna. Die wil zo snel mogelijk wegrijden, maar de vrouw springt op de zilvergrijze Cadillac. Terwijl de man zijn deur probeert dicht te trekken, valt ze met een harde smak op de grond. “Door die val voelde ik mijn benen niet meer. Daarna reed hij nog met het wiel over mijn voet.”

Janelle liep een verstuikte enkel op en ook heel wat kneuzingen. Na het zien van de beelden realiseert de vrouw zich dat ze beter niet had teruggevochten. “Ik maakte hem doodsbang en daardoor werd hij nog heviger. Dat is het echt niet waard. Hij had me kunnen doden”, zegt ze aan CNN. Want ondanks haar verwoede pogingen, kreeg ze haar handtas niet terug.