Dossier President Trump

Wat doen Trump en Clinton in de lucht?

Wie rond deze tijd in het Amerikaanse Carlsbad in California verblijft, zou presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump door de lucht kunnen zien vliegen. De eigenaar van een bedrijf dat kleine motorvliegtuigjes maakt, heeft twee exemplaren uitgerust met de hoofden van Trump en Clinton.

De vliegtuigjes, die met een afstandsbediening door de lucht vliegen, kregen hoofden in piepschuim. Clinton wordt als heks op een bezem afgebeeld en Trump strooit geld rond terwijl hij door de lucht klieft. De eigenaar wou geen politiek statement maken, maar deed het naar eigen zeggen voor zijn plezier en als promotie voor zijn bedrijf.

“Niemand lijkt zich te storen aan de vliegtuigjes”, vertelt eigenaar Otto Diefenbach. “Ze veroorzaken meestal heel wat gelach en mensen willen ermee op de foto.” Zowel Trump als Clinton kunnen individueel vliegen. “Maar ze lijken elkaar niet erg te mogen, en zijn zelfs al eens gebotst. Ze hebben het tot dusver overleefd, maar moeten daarna altijd een extra laagje make-up krijgen”, lacht Diefenbach.