Dit is de droom van elke bierliefhebber!

Het Slovenische stadje Žalec pakt uit met een wereldprimeur waar elke bierfliefhebber van droomt: een fontein waar een eindeloze stroom bier uit vloeit. Voor slechts zes euro mag je er vijf verschillende biertjes tappen. De fontein kostte zo’n 350.000 euro om te bouwen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

Toegegeven: met de taptechniek zou je in België niet wegkomen, maar de bierfontein ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Van ver ziet het bouwwerk eruit als een gewone fontein, maar wanneer je dichter komt, zie je vijf tapkranen. Wanneer je je glas eronder zet, komt er een metalen staaf naar beneden die automatisch je glas vult met bier.

Chip
Het glas bevat een chip, die meet hoeveel pintjes je al gedronken hebt en hoeveel je er nog mag drinken. Voor amper zes euro proef je vijf verschillende Sloveense bieren.

Toerisme
Žalec wil met de bierfontein een massa toeristen lokken. En de 350.000 euro die het stadje investeerde, lijkt vruchten af te werpen want de bierfontein krijgt internationale persaandacht. De streek staat trouwens bekend als “de vallei van het groene goud”, omwille van de hopproductie.