Hond wacht week op baasje voor hospitaal

In Elda, in de Spaanse regio Alicante, heeft een hond zes dagen lang aan de ingang van een ziekenhuis op zijn baasje gewacht. Ondanks vele pogingen wilde de trouwe viervoeter niet wijken. Voorbijgangers, patiënten en ziekenhuispersoneel brachten de hond dagelijks eten en drinken.

De Spaanse Sandra Iniesta werd in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie aan haar blinde darm. Haar vader bracht haar meteen naar spoed en ook hond Maya reed mee. Toen bleek dat de 22-jarige Sandra enkele dagen in het ziekenhuis moest blijven, wilde de hond ’s avonds niet meer mee naar huis met de vader. Maya bleef gewoon roerloos op de grond liggen. 

Zes dagen lang bleef ze aan de deuren van het ziekenhuis de wacht houden tot haar baasje ontslagen werd. Voorbijgangers, patiënten en ziekenhuispersoneel brachten de hond dagelijks eten en drinken. Maya werd in een mum van tijd een echte internethit in Spanje. 

De loyaliteit van Maya doet in elk geval denken aan het verhaal van Hachiko, ook een hond van het ras Akita Inu. De Japanse Hachiko werd wereldbekend nadat hij negen jaar lang op zijn baasje wachtte in een treinstation. Het verhaal werd zelfs verschillende keren verfilmd.