RIP vakantie: zo nemen leerkrachten afscheid

Niet alleen voor kinderen en scholieren is het vandaag de eerste schooldag, ook leerkrachten zeggen vandaag officieel vaarwel tegen de grote vakantie. En dat doet voor heel wat leerkrachten pijn. Op Facebook gaat er zelfs een rouwbrief de ronde. Daarin wordt met droefheid afscheid genomen van ‘Mevrouw Vakantie De Grote’. Een opmerkelijke campagne gelanceerd door de Thomas Moore Hogeschool in Geel.

“Hoe kan het leven dat zo passief sportief en Pokémonnig was opeens zo droef en donker worden?”, zo opent het rouwbericht. Er wordt daarna uitgebreid stilgestaan met het overlijden van ‘Mevrouw Vakantie De Grote’, die twee maanden oud geworden is. De plechtige uitvaartdienst vindt vandaag in elk klaslokaal plaats. Iedere persoon die naar de plechtigheid komt, wordt samengeroepen vanaf 6.45 uur… in de file.

Tot slot nemen ook enkele familieleden afscheid. Onder meer Torhout-Werchter, Tomorrowland, het EK in Frankrijk, de Heer en Mevrouw ‘Ambiance’, ‘Barbecue’ en ‘Tuinfeest’ nemen afscheid. Tot slot nemen ook de Belgische bieren afscheid: de families ‘Maes’, ‘Stella’, ‘Jupiler’ en ‘Duvel’.