Jongens beleven nachtelijk avontuur in Ikea

Bram en Florian, twee Gentenaars, hebben aangetoond hoe makkelijk het is om een nachtje in een Ikea-winkel door te brengen. Hun nachtelijke avonturen hebben ze in een opmerkelijk filmpje op YouTube gezet.

Vlak voor sluitingstijd verschuilen Bram en Florian zich in een kast in de showroom. Drie uur later - wanneer de laatste klanten vertrokken zijn, de lichten gedoofd en alle werknemers naar huis - komen ze tevoorschijn. Ze testen verschillende bedden uit, brengen de keuken een bezoekje en geven punten voor onder andere gastvrijheid. In welke vestiging ze dat precies hebben gedaan, verklappen ze niet. Maar de KBC-toren en de Graslei verklappen wel veel.

Ze richten zich tot hun kijkers in het Engels, maar hun accent verraadt dat het twee Vlamingen zijn. Ze noemen zichzelf Bakuna Fatata en hebben als motto: "Heb geen spijt van dingen die je in je leven hebt gedaan, heb spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”.

Niet strafbaar
Het filmpje gaat intussen viraal. Het werd in één dag tijd meer dan 40.000 keer bekeken. "Wat de jongens deden, is niet strafbaar", klinkt het bij het Gentse parket. "Ze hebben niets gestolen en beschadigd en waren al binnen in de winkel voor die sloot. Er is dus geen sprake van inbraak."

Ikea zelf kan wel lachen met het filmpje, maar laat aan VTM NIEUWS weten dat ze hopen dat het filmpje geen andere mensen inspireert. "We kunnen 's nachts de veiligheid in de winkels niet garanderen", aldus Steven De Smet van Ikea.