Zot! Facebook brengt verloren camera bij toerist

Een prachtreis maken door Europa, elk moment vastleggen op foto en dan je fototoestel verliezen: Het is de nachtmerrie van elke reiziger. Het overkwam een koppel uit Argentinië. Eerst leek er weinig hoop, maar dat was buiten een eerlijke Nederlander gerekend die de hulp van Facebook inschakelde. 

Peter Heeren uit het Nederlandse Gouda vond begin augustus de camera van een koppel toeristen. Op de foto’s zag hij vakantiekiekjes van een man en een vrouw die in verschillende Europese steden, als Londen, Parijs, Milaan en Venetië poseerden. 

Heeren wilde koste wat het kost de toeristen terugvinden en hen hun fototoestel terugbezorgen. De man postte op Facebook een oproep om zijn bericht met foto’s massaal te delen. En met succes: zijn post werd meer dan 40.000 keer gedeeld. 

Na iets meer dan een week kwam de verlossing. De zoon van het Argentijns koppel zag toevallig de post van Peter Heeren op Facebook passeren en herkende natuurlijk meteen zijn ouders. De jongen legde onmiddellijk contact met Heeren en die stuurde op zijn beurt het fototoestel per post op. Als bedankje stuurde de Argentijnse familie nog een foto door. Waar Facebook al niet goed voor is!