'Peter' Stef onthult namen luipaardjes

De twee kleine amoerluipaarden in het Ieperse Bellewaerde heten Esra en Zyra. De peter en de meters maakten de namen zaterdag bekend, tijdens een babyborrel in het attractiepark. Peter is geen onbekende voor de redactie van VTM NIEUWS: Stef Wauters.

Tijdens een medische check-up in Bellewaerde werden de namen van de zeldzame Amoerluipaardwelpen bekendgemaakt door peter Stef Wauters en meter Mindy Vonck.

Uit meer dan 2.500 naamsinzendingen hebben de dierenverzorgers de naam Esra, een voorstel van Tracey Artois uit Vlamertinge, die ook meter wordt, en Zyra, een voorstel van Mindy Vonck uit Westerlo, gekozen. Ook Iris Mittenaere, Miss France 2016, mag zich meter noemen. De namen werden tijdens een babyborrel officieel geregistreerd in het geboorteregister door burgemeester van Ieper Jan Durnez.

Zeldzame dieren
Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes samen met mama Vlada zien ravotten in het buitenverblijf. De welpjes werden geboren op 21 mei, na een dracht van ongeveer 95 dagen. Bellewaerde werkt mee aan een internationaal kweekprogramma voor amoerluipaarden. Er leven nog slechts 70 amoerluipaarden in het wild. De welpjes zullen later uitgezet worden in een beschermd natuurreservaat in Rusland.