Dossier Olympische Spelen Rio 2016

Deze Chinees fietste helemaal naar Rio

De zestigjarige Chen Guanming is wel een héél grote fan van de Olympische Spelen. De Chinese boer reed met een driewieler vanuit zijn thuisland helemaal naar Rio de Janeiro. De man is trouwens niet aan zijn proefstuk toe want fietst al sinds 2001 de hele wereld rond om overal de Olympische Spelen bij te wonen. Chen legde zo al meer dan 170.000 kilometer af.

In 2001 begon het fietsavontuur voor de Chinees, toen het zeker was dat Beijing de Spelen van 2008 mocht organiseren. Sindsdien fietste hij naar elke Olympische gaststad.

Van Beijing over Londen naar Rio
Eerst fietste Chen 800 kilometer van zijn thuisstad naar Beijing en daarna reed hij door naar Londen voor de Spelen van 2012. Vervolgens zette hij zijn tocht verder naar Rio de Janeiro.

Chen rijdt zo’n 50 kilometer per dag en fietst alleen op grote wegen, omdat hij geen GPS heeft. Hij leeft van erg weinig en slaapt in zijn driewieler.

Op naar Tokio
Het fietsavontuur zit er voor Chen trouwens nog niet op. Hij blijft maar twintig dagen in Rio en zet dan zijn tocht verder naar Tokio, de gaststad van 2020.