Leuven in de ban van mysterieus geluid

De Leuvense deelgemeente Kessel-Lo was de afgelopen dagen helemaal in de ban van een mysterieus geluid. Dag en nacht klonk er een gepiep dat lijkt op het signaal van een achteruitrijdende vrachtwagen. De Leuvense politie stond voor een raadsel, maar heeft na twee dagen zoeken achterhaald waar het geluid vandaan komt.

Al enkele dagen kwamen er bij de Leuvense politie en milieudiensten meldingen binnen over het geluid, dat weerklonk achter het station van Leuven. “Mensen liggen er ’s nachts wakker van en vragen ons waar het geluid vandaan komt”, zei politiewoordvoerder Marc Vranckx, "Overdag valt het geluid minder op maar 's nachts als er geen verkeer is, des te meer."

Mysterie opgelost
Gisteren gingen agenten samen met de milieudienst op zoek naar de oorsprong van het geluid, maar ze konden niets vinden. Vandaag werd de geluidsbron eindelijk gevonden. Het ging om een hoogtewerker aan het Provinciehuis die in alarmstand was getreden. Intussen is het geluid afgezet en kunnen de Leuvenaars weer gerust slapen.