Dossier President Trump

100 vrouwen uit de kleren tegen Trump

Vandaag start in Cleveland de Republikeinse conventie, waar Donald Trump normaal gezien officieel wordt voorgesteld als de Republikeinse presidentskandidaat. In de marge daarvan heeft de Amerikaanse fotograaf Spencer Tunick honderd naakte vrouwen samengebracht in een poging om een politiek en naaktheid te vermengen.

De fotograaf die befaamd is voor zijn werk met naakte mensenmassa's, organiseerde de opname met honderd vrouwen die ronde verkeersspiegels vasthouden. Die zijn gericht naar de immense sporthal waar vandaag de Republikeinse conventie begint en Donald Trump moet aanwijzen als de Republikeinse kandidaat voor het Witte Huis.

Het team van Tunick zegt in een verklaring dat ze "de hatelijke rethoriek aanklaagt van velen binnen de Republikeinse partij naar vrouwen en minderheden. Trump en Pence doen veel Amerikanen geloven dat haat acceptabel is".

In juni liet Spencer Tunick meer dan 6.000 mensen naakt poseren voor het parlementsgebouw van Colombia, in Bogota, om een vredesboodschap te laten klinken in dit land dat meer dan een halve eeuw wordt verscheurd door een gewapend conflict.