Pakje besteld? Onze robot levert het!

Robotontwikkelaar Starship voert deze maand in Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië tests uit met robots voor leveringen. Een soortgelijk testprogramma zal binnenkort worden aangekondigd voor de Verenigde Staten. Dat maakte Starship bekend in een persbericht.

De robots die Starship Technologies ontwikkelt, zijn bedoeld voor de levering van pakketjes, inkopen en voedsel aan klanten binnen een straal van 2 tot 3 mijl (zowat 3 à 4 km), legt het bedrijf uit. De robots kunnen autonoom rijden, terwijl menselijke operators ze volgen in controlecentra. Die kunnen op elk moment de controle overnemen.

Starship voert de tests uit in samenwerking met pakketdienst Hermes, handelsbedrijf Metro en de leverdiensten voor maaltijden Just Eat en Pronto.

De robots lijken wat op een grote Marsjeep. In de toekomst zullen ze zich volledig automatisch kunnen voortbewegen. Het toestel "ziet" de omgeving via negen camera's.

Het testprogramma vindt plaats in Londen, Düsseldorf, Bern en breidt daarna uit naar nog andere Europese en Amerikaanse steden.

Foto: Starship