Drama in misswereld: eredame steelt kroontje

In Colombia verliep de missverkiezing van de 'Nationale Koningin van de Bambuco' niet van een leien dakje. Tijdens de prijsuitreiking toonde de eredame zich niet erg sportief en plukte het kroontje van het hoofd van de winnares. Na haar korte 'moment de gloire', gaf ze het kroontje terug en stormde kwaad van het podium af.

Volgens eredame Yeimy Lizeth Silvestre (Miss Bogota) verdiende de winnares haar kroontje niet. "Miss Tolima was nooit één van de finalisten. Ze kon goed dansen maar deed nooit echt moeite tijdens de rest van de wedstrijd", zei ze achteraf. Veel toeschouwers volgden haar kritiek en toonden duidelijk hun ongenoegen tijdens de prijsuitreiking.

Winnares Valentina Bonilla liet het alvast niet aan haar hart komen. Ze toonde begrip voor de frustratie van Miss Bogota en wenste haar zelfs geluk: "Iedereen denkt anders en dat is oké. Het is leven en laten leven. Wees gelukkig!"

Volksdans
Tijdens de missverkiezing nemen vertegenwoordigers uit elk Colombiaans district het tegen elkaar op in een wedstrijd om het kroontje van de 'Nationale Koningin van de Bambuco' te bemachtigen. Bambuco is een traditionale volksdans uit Colombia. De dames worden niet enkel beoordeeld op hun danskunsten, maar ook op hun schoonheid, kennis en populariteit.