Pakkend: broers zien voor eerste keer kleur

Voor mensen met een normaal zicht is het zo vanzelfsprekend om alles in kleur te zien dat je je niet kan inbeelden hoe het is om kleurenblind te zijn. Maar dankzij een speciale hoogtechnologische bril kunnen kleurenblinden de wereld nu ook in kleur zien. Een pakkende video toont hoe twee kleurenblinde broers voor de eerste keer kleur zien... en elkaar in de armen vallen van geluk.

De hele familie was bijeengekomen om het speciale moment mee te maken. Wat volgt, is een hartverwarmend moment: de broers kunnen hun ogen -letterlijk- niet geloven. Ze barsten beide in tranen uit en zelfs hun familieleden houden het niet droog.

Op het eerste gezicht lijken de broers een gewone zonnebril te dragen, maar de EnChroma-bril is veel meer dan dat. Het product verhoogt de verzadiging van rood en groen licht, waardoor mensen met kleurenblindheid de wereld in kleur kunnen zien.

Duur
Helaas is de bril geen koopje: voor één paar ben je maar liefst 315 euro kwijt. Maar voor de broers was het alvast de moeite waard. Intussen hebben ze allebei een EnChroma-bril.

Het potentiële doelpubliek voor de bril is groter dan je denkt: maar liefst één op de twaalf mannen heeft een vorm van kleurenblindheid. Bij vrouwen is dat slechts één op de 250.