Papa laat litteken van ziek kind tatoeëren

Het is een van de vreselijkste dingen die je als ouder kan overkomen: te horen krijgen dat je kind kanker heeft. Josh Marshall, een 28-jarige man uit Kansas, gaat op een wel heel speciale manier om met het nieuws. Hij scheerde zijn hoofd kaal en liet een tatoeage zetten die lijkt op het litteken van zijn zoon. 

De 8-jarige Gabriel kreeg vorig jaar in maart te horen dat hij een kwaadaardige hersentumor had. Inmiddels is de jongen aan de beterhand. De tumor is verkleind en de laatste scans zijn postief. Toch heeft de jongen nog erg veel pijn. 

In het teken van Vaderdag deed de vader van de jongen mee aan de 'Best Bald Dad-wedstrijd', een fotowedstrijd van vaders en grootvaders die hun hoofd kaal geschoren hebben ter ere van hun zieke kind. Josh liet zich niet enkel kaal scheren, hij liet ook zijn zoons litteken tatoeëren. "Om hem meer zelfvertrouwen te geven", klinkt het bij de papa. "Ik vertelde hem dat als mensen willen staren, ze maar naar ons allebei moeten kijken.".

De jury was zo ontroerd door het verhaal dat Josh de fotowedstrijd won. Intussen gaat de foto van de vader met zijn zoontje viraal.