Must have voor EK: de rijdende bierbak

Het zal je maar overkomen: de match van de Rode Duivels is op televisie en de voorraad pintjes is op. Een nieuwe lading halen, kost veel tijd en dan mis je misschien een goal. Twee uitvinders uit Limburg vonden daar de ideale oplossing voor: de rijdende bierbak.

Het is een uitvinding van René Baldewijns en Katty Vermeulen uit Limburg. Het duo werkte twee maanden lang aan hun 'uitvinding': een bierbak uitgerust met wieltjes waarmee je van de ene naar de andere locatie kan racen. Op de beelden is te zien dat de rijdende bak het beste werkt als je er recht op zit, maar al liggend gaat het ook. 

Baldewijns vond de 'Roller Crate' eerder al uit: een bierbak die elektrisch wordt aangedreven en die werkt op zonne-energie. Zijn uitvinding is niet enkel een handig hebbeding tijdens de matchen van de Rode Duivels, het wordt ook ingezet op evenementen zoals opendeurdagen en braderijen.

En kers op de taart: ook het Circuit in Zolder is geïnteresseerd in concept, om het elektrische en ecologisch rijplezier te promoten.