Zo ziet de babypanda er na een week uit

De kleine babypanda uit Pairi Daiza is exact een week oud. Het kleintje stelt het goed en het dierenpark trakteert ons op hun Facebookpagina op schattige kiekjes van hun jongste spruit.

Op 2 juni werd Hao Hao voor het eerst mama, onder het goedkeurend oog van haar verzorgers en de Chinese experten. Het diertje woog toen 171 gram en is ondertussen al 100 gram bijgekomen. Er lijkt duidelijk een band te ontstaan tussen Hao Hao en haar kersverse spruit. Dat doet het beste vermoeden voor de toekomst, want een goede band met de moeder is cruciaal voor de overlevingskansen van het jong.

Inseminatie
Begin februari werd Hao Hao twee keer kunstmatig geïnsemineerd. Vorige week donderdag is Hao Hao bevallen, maar een naam voor het diertje is er nog niet.

De reuzenpanda bevindt zich op de lijst van bedreigde diersoorten. "In het wild zijn er minder dan 2.000 panda's te vinden en dat maakt dat elke geboorte van cruciaal belang is voor het behoud van de soort", klinkt het. Tot heden zijn er maar twee Europese landen die dankzij de hulp van China geslaagd zijn in hun pogingen tot voortplanting van de soort: Oostenrijk en Spanje. België is dus het derde land in Europa dat een pandababy mag verwelkomen.

Bekijk ook: