Het mysterie van de paardendrollen

Een lokale politica uit Wuustwezel probeerde afgelopen week een probleem aan te kaarten in een reportage van de regionale zender ATV en werd meteen ook een internethit. De vrouw kloeg op de gemeenteraad over de paardenvijgen die het Antwerpse dorp teisteren en  trok met een televisieploeg op pad om het probleem duidelijk te maken. Jammer genoeg voor de vrouw kwamen ze op hun zoektocht geen enkele paardenvijg tegen.

Het fragment lijkt een beetje op een sketch uit het programma 'In De Gloria' en werd ondertussen al massaal gedeeld op het internet. In de reportage vinden ze duidelijk geen restanten van uitwerpselen al doet de vrouw erg veel moeite.

Regen
"De regen is de spelbreker", zegt Lutgard aan de journalist. "Want normaal ligt dat hier dus vol hé".  De vrouw begrijpt niet dat ruiters de paarden hun gevoeg niet in het gras laten doen. “Als je een klein beetje paardenkennis hebt, dan voel je het aankomen en dan ga je gewoon in de graskant met je paard. Is dat nu zo moeilijk?”.

De gemeenteraad zal zich nu moeten buigen over de zaak. Al lijkt de regen een oplossing te zijn voor het probleem, want de afgelopen dagen is er in Wuustwezel geen paardenvijg meer te bespeuren.