Kassa rinkelt voor 'Chewbaccavrouw'

Een paar weken geleden groeide de Amerikaanse Candace Payne uit tot een ware internetsensatie na de aankoop van een Chewbacca-masker. En die aandacht heeft de vrouw geen windeieren gelegd, want ze heeft sindsdien al bijna een half miljoen dollar verdiend.

Candace Payne, moeder van twee kinderen, trakteerde zichzelf voor haar verjaardag op een Chewbacca-masker en deed op de parking van het winkelcentrum een opmerkelijke 'Facebook live'. De dolenthousiaste vrouw was zo onder de indruk van haar masker dat ze spontaan de slappe lach kreeg. En haar lach werkt bijzonder aanstekelijk, want sindsdien is de video op haar Facebookpagina al meer dan 150 miljoen keer bekeken. Daarmee is het filmpje de best bekeken Facebook Live ooit. 

Time Magazine berekende dat de vrouw intussen al een slordige 420.000 dollar verdiend heeft aan de stunt. Het gaat dan vooral om cadeaus, vergoedingen en vooral gratis studiebeurzen voor haar kinderen. Van de winkelketen Kohl’s, waar ze het masker kocht, kreeg ze 3.000 dollar voor de goede reclame. Daarnaast kreeg ze 7.500 dollar aan reisvergoedingen voor alle praatprogramma’s waar ze in verschenen is. Het opvallendste cadeau kreeg ze van de Southeastern University in Flordia, die trakteerde haar op studiebeurzen ter waarde van 400.000 dollar. 

Bekijk ook: