De Block én De Croo botsen elk met fietser

Twee fietsers botsten deze ochtend in volle vaart op ministers Alexander De Croo (Open Vld) en Maggie De Block (Open Vld), toen ze het portier van hun auto open zwaaiden op weg naar de federale ministerraad.

Fietsen in Brussel is niet altijd een pretje en in de buurt van de Wetstraat moet je al zeker uitkijken. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zwaaide als eerste haar portier open, toen een nietsvermoedende fietser voorbijreed. Het lukte hem niet om op tijd te remmen waardoor hij tegen het portier van de auto botste. De fietser kwam er gelukkig maar met de schrik van af én het nummer van De Block, om de zaak desnoods nadien verder af te handelen.

De fietser was zo de kluts kwijt dat hij eerst niet leek door te hebben wie De Block was. "Als ik niet opneem, stuur me dan een berichtje, want ik zit in de ministerraad", zei De Block, waarop de man vraagt: "Bent u minister?" Vervolgens lacht De Block: "Ja, van Volksgezondheid", zich duidelijk bewust van de ironie van de zaak. 

Weer prijs
Even later was het weer prijs, maar dan voor Alexander De Croo. Zijn slachtoffer liep een lichte verwonding op aan zijn hand, die verzorgd werd in de ambtswoning van de premier. Maar net als de andere fietser, vervolgde hij nadien ook verder zijn weg. De Croo gaf meteen toe dat hij in fout was. Net als Maggie De Block, excuseerde hij zich uitvoerig tegen zijn slachtoffer en probeerde de man zo goed mogelijk te helpen.