Rush op 'Chewbacca'-masker na internethit

Onderschat nooit de kracht van sociale media. Een aantal dagen geleden ging een filmpje van een moeder die de slappe lacht krijgt in een Chewbacca-masker viraal. Sindsdien zijn de maskers van het Star Warskarakter bijna overal in de Verenigde Staten uitverkocht. 

Candace Payne, moeder van twee kinderen, werd onbewust een ware internetsensatie. Ze trakteerde zichzelf voor haar verjaardag op een Chewbacca-masker en deed op de parking van het winkelcentrum een opmerkelijke 'Facebook live'. De dolenthousiaste vrouw was zo onder de indruk van haar masker dat ze spontaan de slappe lach kreeg. En haar lach werkt bijzonder aanstekelijk, want sindsdien is de video op haar Facebookpagina al meer dan 134 miljoen keer bekeken. Daarmee is het filmpje de best bekeken Facebook Live ooit. 

En niet alleen de lach van Candice werkt aanstekelijk, want ook de verkoop van het masker is er sinds het filmpje zienderogen op vooruit gegaan. Op verschillende plaatsen in de Verenigde Staten is het masker zelfs al uitverkocht. Het winkelcentrum waar de vrouw het masker kocht, Kohl's, spreekt zelfs over een stormloop. "De interesse in de maskers en alle merchandising van Star Wars is sinds vorige week gigantisch", klinkt het. 

Bekijk hier het aanstekelijke filmpje: