Weervrouw live op televisie vernederd

Stel je maar eens voor: vernederd worden terwijl je live op televisie bent. Het overkwam Liberté Chan, weervrouw bij de Amerikaanse tv-zender KTLA, dit weekend. Toen ze tijdens haar weerpraatje aan het presenteren was in een zwart kleedje, kreeg ze plots in beeld een cardigan aangereikt.  "We krijgen veel mails hierover", was de uitleg van haar collega.

Liberté Chan had voor haar weerpraatje een zwart cocktailkleedje aangetrokken. Maar niet iedereen kon de blote armen van de vrouw appreciëren. Haar collega rijkte haar dan ook in beeld een cardigan aan en verplichtte de weervrouw dat aan te trekken. "Menen jullie dit nu? Ik zie eruit als een bibliothecaresse", was de verbouwereerde reactie van Chan. "Je ziet er nu uit als een bibliothecaresse die naar een cocktailparty gaat, het is beter zo", antwoordde een stem buiten beeld. 

Op sociale media ontstond er veel commotie over het incident, maar volgens Chan ging het wel degelijk om een grapje. "Ik had eerst een ander kleedje aangetrokken, maar dat paste niet bij de groene achtergrond. Niemand heeft me gedwongen de cardigan aan te trekken, ik speelde gewoon het spelletje mee. 's Ochtends maken we constant plezier tijdens de uitzending en de kijker weet dat", aldus de weervrouw.