"Mama belangrijkste job ter wereld"

Niet alleen bij ons vieren ze morgen Moederdag, ook in de Verenigde Staten staan de mama’s dit weekend centraal. En dat is ook Amerikaans president Barack Obama niet ontgaan. In een videoboodschap staat hij dan ook even stil bij de taak van “de belangrijkste persoon ter wereld.”

“Hallo iedereen, in ons huis weet iedereen dat president zijn niet de belangrijkste job ter wereld is”, zo begint Obama zijn toespraak. “Daarom neem ik dit weekend wat extra tijd om Michelle te bedanken, zij doet het belangrijkste werk: een mama zijn. Ik hoop dat jullie dit weekend ook de tijd nemen om de vrouwen in jullie leven te bedanken die van jullie houden zoals een moeder doet. We kunnen hen overladen met bloemen, maar geef hen het respect dat ze verdienen en zeg ook maar eens dat je hen graag ziet.”

Het is niet de eerste keer dat Obama de moeders in de bloemetjes zet. Vorig jaar belde hij lukraak drie Amerikaanse moeders op om hen een gelukkige Moederdag te wensen. "Bedankt, dat je een geweldige moeder bent", was toen de boodschap van de president.