Duiven lichten New York op

In New York hebben gisterenavond meer dan 2.000 duiven de hemel opgelicht. Voor de première van het spektakel ‘Fly By Night’. Kunstenaar Duke Riley hing LED lichtjes aan de pootjes van de duiven.

De duiven werden bij zonsondergang vrijgelaten en vlogen vanaf het voormalig vliegdekschip in de Brooklyn Navy Yard en draaiden en doken er in het rond. Volgens de kunstenaar Duke Riley gaf het een effect alsof er vallende sterren door de hemel vlogen. Via een afstandsbediening controleerde de kunstenaar de lichtjes en vanaf een tribune konden de toeschouwers het spektakel aanschouwen.

Riley koos de Brooklyn Navy Yard voor zijn lichtshow, omdat de Amerikaanse marine er in het begin van de twintigste eeuw postduiven hield op een nabijgelegen eiland. De kunstenaar kwam op het idee voor de voorstelling nadat hij een oud militair handboek had gelezen over het trainen van duiven voor nachtelijke missies.Met de show wil Riley ook de achteruitgang van het duivenmelken in New York aankaarten want de stad New York kent momenteel nog amper 200 duivenmelkers.

Het spektakel vindt nog wekelijks plaats tot en met 12 juni. Bezoekers die de show willen aanschouwen mogen gratis binnen, maar moeten wel eerst online reserveren. Momenteel is er wel al een wachtlijst aangelegd.