Dancebattle onder politie wereldwijd

Een dancebattle onder agenten verspreid over de hele wereld, dat is wat de politie van Nieuw-Zeeland wil bereiken. Met het hele korps tonen ze hun beste dancemoves in een Facebookvideo, die intussen al bijna 6 miljoen keer bekeken werd. Daarin dagen ze onder andere de politie van New York en Los Angeles uit om beter te doen.

De dansopname van de Nieuw-Zeelandse politie was oorspronkelijk bedoeld als rekruteringsvideo. Maar sinds ze de beelden op hun Facebookpagina plaatsten, gingen ze viraal. Onder de hashtag #runningmanchallenge roepen ze alle politiekorpsen op om ook de 'running man' te doen, een danspasje uit de jaren 80 dat je moet uitvoeren op het nummer 'My Boo' van Ghost Town DJ's. 

Onder andere de politie van Australië, New York, Los Angeles en het Verenigd Koninkrijk werden 'genomineerd'. De politie van New York is die uitdaging onmiddellijk aangegaan. Zij dansten er op los aan de Brooklyn Bridge, en nomineerden meteen ook enkele nieuwe korpsen, waaronder die van Boston en Schotland.

Bekijk hier het filmpje van de politie van New York:

Bekijk hier de Facebookpost van de Nieuw-Zeelandse politie:

De Antwerpse politie liet zich in 2012 ook al eens gaan in een filmpje. Al ging het toen niet echt om een ‘uitdaging’.