Belgisch 'bloemenbos' lokt massa toeristen

Veel aandacht voor het Hallerbos, in de Vlaams-Brabantse stad Halle, het voorbije weekend. Het was namelijk het eerste weekend dat de boshyacinten er in volle bloei staan.

De boshyacinten staan maar drie weken per jaar in bloei. Volgens kenners bestaat de kans dat volgende week de bloemen nog steeds mooi zouden bloeien. Maar dat hangt af van de beukenbomen die errond staan. Als de bladeren te snel zouden groeien, dan zou er te weinig zonlicht zijn voor de hyacinten.

Duizenden bezoekers waren dit weekend aanwezig om het sprookjesachtige bloemenbos te bewonderen. Liefhebbers komen uit alle hoeken van de wereld: toeristen uit de Verenigde Staten, Japan, Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, en Nederland zakken speciaal voor dit bloementapijt af naar België. Op de sociale netwerksite Instagram zijn er alvast talrijke beelden van al dat moois terug te vinden.

#woods #trees #flowers #hyacinth #bluebells #hallerbos #light #forest #spring #vscocam

Een foto die is geplaatst door Jan Govaert (@jngovaert) op

Purple Haze. Stay tuned for more #purple #photography #smile #flowers #spring #fun #girls #hallerbos #woods #gipsy #wild #boho #passion #love

Een foto die is geplaatst door Anastasia Vervueren (@anastasia_vervueren) op

Red riding hood

Een foto die is geplaatst door Remo Jacobs | @germanroamers (@livingitrural) op