Dossier President Trump

Bizar: "Bloed op een politicus"-slipjes

Het Amerikaanse ondergoedbedrijf Cute Fruit Undies verkoopt wel erg originele slipjes. Onder het motto “Bloed op een politicus” maken ze absorberend ondergoed met foto’s van “vrouwonvriendelijke” Republikeinse kopstukken. Met het ondergoed viseert het bedrijf politici “die stemmen tegen het recht op anticonceptie en abortus”. Niet enkel Donald Trump maar ook Ted Cruz en Sarah Palin sieren de slipjes.

Menstruatieondergoed is op zich niets nieuw. Door de absorberende stof in het ondergoed hoeven vrouwen geen maandverband meer te dragen. Maar dit bedrijf gaat een stapje verder met de onderbroekenlijn die ze zelf "Bloody Mary" noemen, door er een duidelijk politiek statement aan toe te voegen.

De 22-jarige Sarah Palatnik is de vrouw achter Cute Fruit Undies, “een politiek, grappig, feministisch en bizar bedrijf” zoals ze zelf zegt. Het ondergoed is zo’n groot succes dat ze extra werkkrachten heeft moeten aannemen.

3 dollar per slipje naar Planned Parenthood
Per verkocht slipje doneert het bedrijf drie dollar aan Planned Parenthood, de Amerikaanse ngo die vrouwen helpt met anticonceptie. Voor conservatieve Amerikanen is de organisatie berucht omdat ze in hun ziekenhuizen ook abortussen uitvoeren.