Ook Obama doet mee met "Ik ken Jambon"

Ook de partij N-VA laat zich op 1 april van haar grappigste kant zien. De partij postte op Instagram een foto van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Amerikaanse president Obama. "Ik ken Jambon", staat in het onderschrift, duidelijk een verwijzing naar de man die eind 2014 bij een politieactie door het lint ging. 

Op 16 december 2014 liet een woedende chauffeur tijdens een stiptheidsactie op het Montgomeryplein zijn ongenoegen blijken. Toen de man door een politieagent verhinderd werd een foto te nemen, ging hij helemaal door het lint. De man wilde echter van geen ophouden weten en had naar eigen zeggen een uitstekend excuus: "Ik ken meneer Jambon". 

De video ging meteen na verschijnen viraal, zeker nadat het kabinet van Jambon reageerde en ontkende dat hij de man kende. Ook op sociale media kwamen er veel reacties, de hashtag #ikkenJambon werd dan ook in geen tijd immens populair.

De foto werd geplaatst naar aanleiding van de nucleaire top in Washington, waar zowel Jambon als Obama aanwezig zijn. De twee hebben elkaar daar gisterenavond ontmoet.