Test jezelf: liep jij in deze 1 aprilgrappen?

Het is 1 april en dus voor velen hét ideale moment om - al dan niet hilarische - grappen uit te halen. Toch zijn er ook enkele twijfelachtige berichten de wereld ingestuurd. Liet jij je vangen?

De K3’tjes veranderen van naam
Dat kondigden ze zelf aan op Instagram. Hanne, Klaasje en Marthe zullen vanaf heden door het leven gaan als Kim, Kylie en Kate. Hanne en Marthe dachten al een tijdje aan het veranderen van hun namen, Klaasje sprong later mee op de kar om toch ook voor een internationalere klank te gaan.

De populaire Eén-soap ‘Thuis’ gaat internationaal
Enkele landen hebben de rechten opgekocht om het programma te vertalen en uit te zenden. De eerste trailer werd al voorgesteld in verschillende talen:

Thuis verkocht aan het buitenland

Thuis verovert de wereld! Enkele landen kochten de rechten om de populaire soap te vertalen en uit te zenden. Op MIP TV, de grootste tv-beurs ter wereld, wordt deze eerste trailer voorgesteld.

Geplaatst door Eén op donderdag 31 maart 2016

NMBS op Tinder
Spoorwegmaatschappij NMBS kondigt via Twitter aan dat ze voortaan ook op de dating-app Tinder actief is "om jou nog beter te kunnen leren kennen". NMBS stelt zich daar voor als een 90-jarige treinspotter die graag een glimlach op je gezicht brengt, maar niet altijd op tijd komt.

Zelfrijdende fiets
Google heeft vandaag de zelfrijdende fiets gelanceerd in Nederland. Met een app kun je je fiets vertellen waar je bent en dan komt hij je ophalen. Onze noorderburen fietsen meer dan wie ook ter wereld. Een Nederlander fietst gemiddeld bijna 900 kilometer per jaar. En de zelfrijdende fiets zorgt ervoor dat Amsterdammers zich veilig door hun stad kunnen begeven.

Enkele grappen liepen nogal uit de hand. In Charleroi is een hoteluitbater opgepakt vanwege een 1 aprilgrap. De man had een vriend wijsgemaakt dat hij gegijzeld werd, zo meldt de lokale politie van Charleroi.

Hoteluitbater opgepakt na aprilgrap
De hoteluitbater belde zijn vriend 's nachts rond 1.45 uur op, om mee te delen dat twee gewapende mannen hem gegijzeld hielden. Maar de grap werkte net iets te goed: de vriend ging helemaal mee in het verhaal en belde meteen naar de politie. De lokale politie van Charleroi begaf zich daarop in groten getale naar het hotel, maar kon alleen maar vaststellen dat er helemaal geen gijzeling plaatsvond.Het lachen is de jolige hoteluitbater snel vergaan: hij werd opgepakt en meegenomen naar het politiekantoor. De magistraat van dienst besliste uiteindelijk wel om hem weer vrij te laten.