Deze schoen knoopt je veters zelf

Schoenen die de veters zelf knopen of voetbalschoeisel dat modder afstoot? Sportmerk Nike heeft in New York tal van nieuwe innovatieve producten gelanceerd. De schoenen komen er in het bijzonder voor topsporters, maar ook voor het grote publiek.

De schoenenfabrikant presenteerde er onder meer de HyperAdapt 1.0, een schoen die je veters zelf knoopt. Maar hoe werkt het? In het promofilmpje legt Cristiano Ronaldo uit hoe het moet. Zodra je je voet in de schoen schuift, sta je met je hiel op een sensor. Daardoor trekt de schoen de veters zelf samen. Via knopjes aan de zijkant, kan je ze zelf nog losser of strakker zetten.

Nike ziet de schoen vooral als een oplossing voor topsporters. Het schoeisel zorgt voor een betere pasvorm, zonder druk op de bovenkant van de voet te zetten. De schoenen komen vanaf de zomer van dit jaar op de markt.

Modder
Maar dat is niet alles. Het sportmerk komt ook met een nieuwe technologie die modder afstoot van voetbalschoenen. Zo kan het aankoeken van modder op de schoenen van voetballers straks verleden tijd worden.