Volleyballers sturen bal de ruimte in

Vier volleybalspelers van Knack Roeselare hebben hoge toppen bereikt, letterlijk dan. De vrienden maakten een volledig zelfgemaakt ruimtescheepje inclusief drone, met als grote pronkstuk van de sportmannen: een volleybal. Het filmpje van de drone toont hoe de bal 33 km hoog de ruimte wordt ingestuurd.

De lancering vond plaats in Ukkel. Het was bang afwachten voor Hendrik Tuerlink, Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en Stijn Dejonckheere, de makers van het eigenaardige ruimteschip, of de lederen volleybal het zou uithouden. Het project duurde vijf weken en het resultaat van het avontuur is een onwaarschijnlijk filmpje van vijf minuten. De creatie landde uiteindelijk in een weide in het Duitse Gut Capellen.

Aanvraag legitimering
De volleybal mocht niet zo maar de ruimte in. Er moesten vooraf heel wat aanvragen gebeuren. ‘Er is een vergunning en verzekering nodig en Belgocontrol en de FOD Mobiliteit moeten groen licht geven. We moesten ook via het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) gaan’, dat meldt Stijn Dejonckheere. “Het heeft wat moeite gekost om een verzekering te pakken te krijgen, want niemand wilde ons gekke idee steunen, natuurlijk”, reageert hij op HLN.

Fantastisch gevoel
Het project van de vier volleyballers kwam tot een goed einde en gaf hen een fantastisch gevoel. “Het ultieme moment kwam toen we die ongelofelijke beelden zagen. We hadden die nacht weinig geslapen, waren een hele tocht onzeker geweest en dan zie je dat. Ongelooflijk.”