Muco-patiëntje wordt superheld

Een negenjarige Australische jongen die lijdt aan mucoviscidose heeft er een heldhaftige dag opzitten. De jongen mocht voor een dag in de huid kruipen van Iron Boy, de miniversie van Iron Man.

Domenic Pace mocht als superheld aan de slag door de Make-A-Wish Foundation, een organisatie die wereldwijd werkzaam is en wensen van zieke kinderen probeert te vervullen. Het was de politiechef van Nieuw-Zuid-Wales, een Australische deelstaat, die de hulp van Iron Boy inriep. De aartsvijand van Iron Boy, Ultron, had namelijk een medewerkster van Make-A-Wish ontvoerd.

Eerst werd Iron Boy per helikopter naar het politiehoofdkwartier gebracht, daarna met de boot naar Clark Island, waar de medewerkster vastgehouden werd. Iron Boy kon de handlangers van Ultron verslaan en moest het uiteindelijk tegen zijn aartsvijand zelf opnemen, voor het beroemde Sydney Opera House. Het laat zich raden dat Iron Boy geen spaander heel liet van zijn tegenstander.

Bedanking van Iron Man
Zijn heldendaad ging niet onopgemerkt voorbij. Zelfs de echte Iron Man, Tony Stark, was onder de indruk. Hij zegt in een videoboodschap dat hij Iron Boy meteen opneemt in het team van ‘The Avengers’, de groep superhelden van de Marvel Comics.