Trouwjurk van €30? Het kan bij Zeeman

Waarom een fortuin uitgeven aan een jurk die je maar één dag in je leven draagt? Onder dat motto lanceert de Nederlandse textielketen Zeeman een spotgoedkope trouwjurk voor amper 29,99 euro. En de Nederlanders zijn er alvast gek van. De 1.500 jurken zijn allemaal al uitverkocht.

Wie graag zelf in de jurk van Zeeman wil huwen, moeten we teleurstellen. De jurk is momenteel enkel te koop op de webshop van Zeeman en is zoals gezegd al volledig uitverkocht. Het ging aanvankelijk over een eenmalige actie, maar op de website van Zeeman staat de jurk 'binnenkort' weer beschikbaar is.

Bruidswinkels vinden de opvallende actie van Zeeman geen serieuze concurrentie. Eigenaresse Alexandra van bruidswinkel Covers Couture in Utrecht begrijpt de gekte wel. "Ik vind het een geweldige actie en ik ben blij voor de dames die een jurk hebben kunnen kopen", zegt ze. "Ik denk dat weinig mensen er een hebben gekocht om daadwerkelijk in te trouwen, want het past niet bij de beleving van een trouwerij. De meeste vrouwen hechten meer waarde aan hun bruiloft, maar ik vind het een fantastische stunt van Zeeman."

Ouarda Zaghdoud, eigenaresse van Maziana in Amsterdam, denkt ook dat de jurken niet veel op bruiloften te zien zullen zijn. "Ik doe het werk al negen jaar en kan me niet voorstellen dat toekomstige bruiden op zo'n manier een jurk kopen. Het moet de mooiste dag van je leven zijn en daar past zo'n jurk niet bij." Er is nog hoop voor teleurgestelde vrouwen. Vanaf volgende week gaat de laatste partij van in totaal vijfhonderd jurken in de verkoop.

Trouwjurk - ZEEMAN from Zeeman on Vimeo.