Lichtjes heten nieuwe jaar welkom

Overal in China hangen mensen kleurrijke lantaarns op om het nieuw jaar te verwelkomen, dat daar op 8 februari begint. Daarmee willen de Chinezen hun eigen culturele waarden in de schijnwerpers zetten.

In Kaifeng City, de oude hoofdstad van de Noordelijke Song Dynastie, staan de kleurrijke lantaarntjes in teken van loyaliteit en kinderlijke vroomheid. Een andere lichtshow in de Beidaihe Scenic Area in Noord-China, zet de Chinese droom en de historische helden van het land centraal. En in Jinan City in het oosten dansen apen tussen perzikbomen, om geluk te brengen voor het nieuwe jaar. Want het nieuwe jaar wordt het Jaar van de Aap.

Sneeuw
De Chinezen doen er alles aan om een lantaarnshow te organiseren. Zelfs in Liaoning Province speelden de bewoners van Shenyang het klaar, ondanks de strenge winter.

Alle lantaarntjes blijven overal hangen tot 22 februari.

Grootste trek
In aanloop van het Chinese nieuwjaar komt trouwens ook 's werelds grootste trektocht op gang van Chinezen die naar huis gaan om oudjaar te vieren met hun familie. Die reisstroom begon al op 24 januari en zal nog tot 3 maart duren. In totaal zouden er zo'n 2,91 miljard Chinezen reizen in deze periode.