Tattoo in videospel? 150.000 dollar boete!

Makers van sportgames streven er altijd naar om hun spelletjes zo realistisch mogelijk te maken. De makers van het basketbalspel NBA 2K16 ook, maar dat kan hen wel eens zuur opbreken.

De spelers in het spel zijn gebaseerd op die uit de echte NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Het bedrijf achter het spel, 2K Sports, heeft de rechten op de beeltenis van de spelers, maar blijkbaar niet voor de tatoeages van die spelers. De ontwikkelaars hebben nu een klacht aan hun been van de designers van enkele grote basketbalsterren, zoals Kobe Bryant en LeBron James.

De tattoostudio eist dat alle tattoos uit het spel verdwijnen én wil 150.000 dollar (iets meer dan 137.OOO euro) per tattoo die in het spel zit. In totaal gaat het om acht designs. De studio claimt dat ze al eens hebben onderhandeld met het moederbedrijf van 2K Sports, maar zonder resultaat. De tattoostudio eiste toen 1.14 miljoen dollar, meer dan een miljoen euro.

The Hangover

Echte copyright-wetten over tatoeages bestaan er nog niet, maar het is niet de eerste keer dat tattoodesigners in de aanval gaan. In 2011 werden de makers van de film The Hangover 2 nog aangeklaagd omdat ze de tatoeage van bokser Mike Tyson hadden nagemaakt. Toen sloot filmmaker Warner Bros. en de designer van de tattoo een overeenkomst buiten de rechtbank.