Kleine Messi naar idool in Barcelona

Het lijkt erop dat de Afghaanse jongen met zijn zelfgemaakt voetbalshirt van Lionel Messi, zijn idool nu ook echt zal kunnen ontmoeten. Dat zegt de Afghaanse voetbalfederatie. De 5-jarige Murtaza Akbari werd wereldberoemd toen een foto op het internet verscheen waarop hij met een plastic zakje een Messi-shirt namaakt. De Argentijnse sterspeler zou de jongen nu dus ook echt willen ontmoeten, de jongen wacht in spanning op de precieze datum.

Volgens de vader Arif Akbari was het jongetje ontroostbaar omdat er geen geld was voor een replica van een Messi-shirt. De man besloot daarom met de oudere broer van Murtaza van een plastic zak een alternatief exemplaar te maken.

De beelden gingen al snel viraal en via sociale media zocht iedereen mee naar de kleine Messi-fan. Hij werd in zijn dorp teruggevonden en overgebracht naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. “We trekken met hem naar Spanje, maar we wachten nog op de bevestiging van Barcelona”, zegt de woordvoerder van de Afghaanse voetbalbond. “De trip wordt gelukkig volledig gesponsord.”