“Ik kan para’s vragen om coup te plegen”

Prins Laurent heeft vanochtend een paar opvallende uitspraken gedaan toen hij een groep schoolkinderen bezocht die in de Ardennen op bosklassen zijn. De kinderen stelden honderduit vragen en zo weigerachtig hij soms is om op vragen van journalisten te antwoorden, zo open was hij tegenover de leerlingen.

Zo vroeg een van de kinderen of Laurent graag koning wil worden. “Een paar kilometer van hier zijn de para’s. We kunnen hen vragen om Brussel te gaan veroveren en een coup te plegen op het paleis. We zullen zien hoe dat verloopt”, klonk het uit de mond van de prins.

“Zie mijn broer niet als koning”

De kinderen waren ook benieuwd naar de band tussen Laurent en koning Filip. “We zijn twee broers en we zijn zeer verschillend. Ik zie hem niet zoals een koning, ik zie hem nog zoals vroeger”, zo zei de prins diplomatisch.

Dat Laurent het niet altijd door een deur kan met journalisten, stak hij ook niet onder stoelen of banken voor de kinderen. “Als journalisten veel leugens vertellen, kunnen ze journalist blijven. Dat is niet goed.” Hij maakte de vergelijking met de juf van de kinderen. “Als zij een fout maakt, kan ze ontslagen worden.”

“Ben het soms beu prins te zijn”

Dat het leven als prins hem niet altijd bevalt, daar maakte de prins ook geen geheim van voor de kinderen. Als hij zich kan inzetten voor een goed doel, is hij tevreden. “Maar het is wel waar dat ik het soms beu ben.”

En ook al wordt de prins constant omringd door allerlei mensen, hij voelt zich heel vaak eenzaam. Het blijkt een kwaal waar wel meer mensen in die kringen aan blijken te lijden, zo verklapte hij nog.