Dossier President Trump

Nu ook musical over Trump en Hillary

Traditioneel wordt in het stadje Des Moines in de Amerikaanse staat Iowa tijdens de week van de eerste voorverkiezing ‘Caucus! The Musical’ opgevoerd, een parodie op de verkiezingen en het mediacircus errond. Nieuw dit jaar is een personage dat wel erg doet denken aan een blonde, republikeinse presidentskandidaat.

Officieel zijn de personages in de musical niet gebaseerd op bestaande politieke figuren, al worden ze er wel door geïnspireerd. “We passen de kandidaten in het stuk elke keer wel aan om ze te doen lijken op die uit de echte wereld,” zegt schrijver en regisseur Robert John Ford. “Dit jaar hebben we er echter voor gekozen om een nieuw karakter toe te voegen, omdat er zo’n surreëel iemand opkomt in de echte race waar we niet naast kunnen kijken.”

Gregory Millar, die kandidaat ‘Ronald Blunt’ speelt, zegt te genieten van zijn rol: “Mijn lippen doen wel pijn van het tuiten, maar het is een fantastische rol.” En niet alleen Trump wordt geparodieerd, ook Hillary krijgt er van langs. Actrice Susan Grozier zegt over haar personage Eleanor Jefferson: “Ze start als een elegant en normaal persoon, maar naar het einde toe wordt ook zij een beetje gek.”

Het is de eerste keer dat er voorstellingen al van te voren zijn uitverkocht. ‘Caucus! The Musical’ speelt nog tot 6 februari, maar je zal er wel voor tot in Iowa moeten geraken.