Dit is mooiste plek voor een aanzoek

Een huwelijksaanzoek onder het noorderlicht, nog romantischer is haast onmogelijk. Kurt Bral (28) uit Oostrozebeke maakte zijn knieval in de sneeuw op het noordelijkste punt van Zweden, bij -15 graden. Zijn vriendin Ann-Sophie Demuynck (28) had de vraag helemaal niet verwacht, maar twijfelde geen seconde.

"Kurt had alleen gezegd dat hij last minute een weekend had geboekt”, glundert Ann-Sophie. "Toen we in Zaventem richting Kopenhagen vlogen, dacht ik aan een citytrip. Tot we drie vluchten later in Kiruna stonden, een piepklein luchthaventje in het noorden van Zweden. Alleen onze gids wist van de aanzoek af, daarom kon hij er ook een foto van nemen.”

Kurt en Ann-Sophie zijn al acht jaar samen. Kurt heeft de reis bijna een jaar voorbereid en kocht in het grootste geheim een verlovingsring. Bijna liep het nog mis, toen de douane net zijn rugzak eruit haalde voor een controle. Gelukkig mocht hij de ring laten zitten, anders was alle moeite voor niets geweest. Kurt en Ann-Sophie trouwen op 29 oktober. 

Foto: Jeremias Kinnunen