Deze lingerie is maar liefst €60.000 waard

VTM-magazine Royalty ging op bezoek bij de wereldberoemde Belgische lingerieontwerpster Carine Gilson. Ze kleedt celebrities en royals van over heel de wereld. Aan Royalty-presentatrice Birigt Herteleer toont ze een stuk voor een prinses uit het Midden-Oosten met een waarde tussen de 50 en 60.000 euro. Zonder diamanten is het nog steeds tot 10.000 euro waard.

Carine Gilson behoort tot de absolute top van de haute couture lingerie. Elk jaar gaan er ongeveer 10.000 creaties van haar de wereld rond, die allemaal in haar atelier in Anderlecht worden gemaakt. Onder meer prinses Astrid, koningin Maxima, Rihanna en Beyoncé zijn er klant.

“Dat is beetje bij beetje gekomen door de mond-tot-mondreclame", zegt ze aan Royalty, "Van bij het begin ben ik trouw gebleven aan mijn principes. Voor mij was het belangrijk om het ambachtelijk te houden. Vandaag zijn er niet veel ateliers meer in Brussel of in Europa. Veel dingen zijn uitbesteed aan lage loonlanden. Made in China was wat ik totaal niet wilde."

De volledige reportage zie je morgen om 18u20 in Royalty bij VTM.