Onze man test 7 (niet zo) nuttige gadgets

Op dit moment is in Las Vegas de gigantische Consumer Electrics Show aan de gang. Met 3.500 stands vind je er de laatste snufjes en gadgets op technologisch vlak. VTM NIEUWS-journalist Kenneth Dee testte er de 7 van de opvallendste toestellen uit. En het ene is al nuttiger dan de andere...

Bedien je schoenen met aan app
Na slimme horlogs kunnen straks ook je schoenen net dat tikkeltje meer. De Digitsole lijkt dan wel op een gewone schoen maar hij kan veel meer. Zo kan je de temperatuur instellen en de schoen losmaken met een eenvoudige druk op je gsm. 

Parrot Pot: de bloempot die voor zichzelf zorgt
En zelfs een bloempot wordt slimmer. De Parrot Pot zorgt ervoor dat niet jij maar de pot voor je planten zorgt. Er zitten maar liefst vier sensoren in: één voor vochtigheid, mest, temperatuur en zonlicht. Als de aarde te droog is, geeft de pot automatisch water aan de plant.

Belgische drone zonder propellers
Ook Belgische bedrijven zijn aanwezig op de beurs. Het Luikse Fleye moet zich extra onderscheiden van de talloze Amerikaanse bedrijven die drones verkopen. Zij pakken uit met een drone zonder propellers, die er heel wat anders uitziet dan wat je gewoon bent.

Treiter je hond vanop afstand
Mist je huisdier jou ook als je niet thuis bent? Geen zorgen! Met de Petcube treiter je je hond of kat van aan de andere kant van de wereld. Via je gsm laat je het dier achter een laser hollen die jij bestuurt van waar je ook bent. Je moet er wel wat voor over hebben: de Petcube kost 200 euro.

Je gezicht in 3D na slechts één foto
Dat technologie voor steeds meer snelheid gaat, hoeft niemand te verbazen. Maar de Scanify van Fuel 3D werkt wel héél snel. Na een vlugge foto van je gezicht, zie je meteen jouw gelaat in 3D. Binnenkort speel je zo zelf de held in je favoriete videospel.

Loop écht rond in de virtuele wereld
En er zijn nog innovaties in de gamewereld. Met de Virtuix Omni zie je niet alleen een virtuele wereld om je heen, je loopt er ook nog eens in rond. Met een soort loopband en geweer beweeg je je écht voort in het spel.

Nooit meer je barbecue poetsen
De gadgets richten zich ook op alledaagse ongemakken, waar iedereen wel eens mee geconfronteerd wordt. Zo zorgt de Grillbot ervoor dat je nooit nog zelf je grill moet poetsen. Dat doet de robot (van bijna 200 dollar) helemaal zélf.