2015: De leukste VTM NIEUWS-momenten

Tijdens het afgelopen jaar 2015 maakten onze VTM NIEUWS-journalisten weer heel wat opmerkelijke, grappige en soms zelfs gênante momenten mee. Een overzicht van de leukste VTM NIEUWS-momenten van 2015.

Geen sinecure: VTM NIEUWS-journalist gewichtloos

VTM NIEUWS-journalist Boudewijn Van Spilbeeck kon in het Franse Bordeaux meevliegen met de eerste vlucht van een nieuw vliegtuig van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Daarmee kunnen ze paraboolvluchten uitvoeren, waarbij de passagiers een tijdlang gewichtloos zijn. Hij kon aan den lijve ondervinden dat het niet eenvoudig is om in gewichtloze toestand zijn werk te doen.

Stef over zijn bril: "Het is maar tijdelijk"

Begin juni presenteerde Stef Wauters het VTM NIEUWS met een bril aan. Dat zorgde voor véél reacties op sociale media, maar ook sportanker Jan Dewijngaert wou weten of het goed ging met Stef. “Ik hoop dat het een beetje meevalt met de bril?”

"Ik moet even m'n gat laten zien"

VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme werd dit jaar wel vaker gestoord tijdens interviews. Zo overkwam het haar ook tijdens een gesprek met zanger Hozier, op Rock Werchter. Een festivalganger klom op de toren waar Vanthomme het interview aan het doen was. “Sorry, Ik moet effe mijn gat laten zien”, verraste de man zowel Hozier als onze Aagje Vanthomme.

"Over een bommetje gesproken"

Het was warm eind juni, ook in de studio van VTM NIEUWS. Na een reportage die eindigde met kinderen die een ‘bommetje’ maakten in het zwembad, bezorgde Stef Wauters weervrouw Jill Peeters rode kaakjes. “Over een bommetje gesproken, kijk eens wie hier is, Jill”, zei een plagerige Stef Wauters. Jill Peeters was niet onder de indruk en praatte vakkundig haar weerpraatje aan elkaar.

"Ben jij naar school geweest, Maarten?"

Na de aankondiging van het nieuws dat judoka Ilse Heylen uitgeschakeld is op het WK judo, wou Maarten Breckx nog even kwijt dat Heylen net als hij school liep in het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in Berchem. Stef Wauters kon het natuurlijk niet laten hierover een grapje te maken.

Maarten zet Stef met zijn mond vol tanden

Nadat Stef Wauters zich had afgevraagd of Maarten Breckx wel naar school is geweest, gaf Maarten Stef een dag later een koekje van eigen deeg. Na een item over een onderbroekenreclame met tennisster Rafael Nadal suggereerde Maarten dat Stef zo'n gespierd mannenlijf wel kan appreciëren. En daar had Stef voor één keer niet van terug.

"Er komt even iemand ons bezoeken"

Terwijl Wetstraatjournalist Jan De Meulemeester live verslag aan het uitbrengen was van de extra pre-opvangplaatsen voor vluchtelingen, kwam er een wildvreemde man een kijkje nemen. “Goeiemiddag, er komt even iemand ons bezoeken”, loste Jan De Meulemeester het met een kwinkslag op.

Smos botst op première 'Safety First'

De première van ‘Safety First: The Movie’, verliep niet zonder slag of stoot. Toen het team van Dirk Porrez aan kwam bij de rode loper, reden ze pardoes op de auto van Tom Waes, die net live een interview aan het geven was aan VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme.

Enthousiaste Smos kust VTM-reporter

Nog bij de première van de film van ‘Safety First’ liet een dolenthousiaste Matteo – Smos – Simoni zich volledig gaan. “Mag ik u kussen”, vroeg hij aan Aagje Vanthomme. Maar veel tijd om te antwoorden kreeg ze niet.

Buffalo zó blij dat hij VTM-reporter kust

2015 werd een fantastisch jaar voor voetbalclub AA Gent. De ploeg pakte voor het eerst in zijn geschiedenis de landstitel en als klap op de vuurpijl verzekerde het zich begin december van de tweede ronde in de Champions League. Na winst tegen Zenit Sint-Petersburg wist deze Buffalo geen blijf met zijn vreugde. VTM NIEUWS-journaliste Sien Debruyne was het (dankbare) ‘slachtoffer’.

“Naakte mannen, dat zie je graag, Maarten"

Nadat sportanker Maarten Breckx in augustus al suggereerde dat VTM NIEUWS-anker Stef Wauters het gespierde mannenlijf van Rafael Nadal kon appreciëren, gaf Stef zijn collega dit keer een koekje van eigen deeg. “We gaan eruit met beelden die je graag zult zien, Maarten. Het is een streepje naakt, mannelijk naakt.”

“Nog niet naakt gegaan? Houden zo!”

Stef Wauters maakt niet alleen grapjes met sportanker Maarten Breckx, ook weervrouw Jill Peeters moet er soms aan geloven. Maar Jill weet wat een sterke comeback is.