Dit waren 9 grootste blunders van 2015

Tussen het ernstige nieuws door, waren er in 2015 ook heel wat leuke momenten. Vaak ging het om beelden die onbedoeld grappig waren, maar die daardoor soms wel de hele wereld rondgingen. VTM NIEUWS maakte een selectie van de grootste blunders van 2015.

Zebra’s ontsnapt in Vilvoorde

Drie zebra’s zetten in april een deel van Brussel op stelten. Ze konden ontsnappen uit hun weide in Vilvoorde. Na een klopjacht kon de politie hen zeven kilometer verder vatten.

Bourgeois klungelt met eerste selfie

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) probeert voor de eerste keer zelf een selfie te maken. Hij doet dat in Dilbeek, waar een nieuw kenteken voor beschermde monumenten wordt voorgesteld. Maar zo’n selfie nemen is minder eenvoudig dan hij dacht. Pas na heel wat gedraai met zijn gsm en de nodige coaching lukt het hem.

Ongeziene verwarring op Koningin Elisabethwedstrijd

De Koningin Elisabethwedstrijd eindigt met een pijnlijk misverstand. De Zuid-Koreaanse Lim Yi Young wint, maar een andere finaliste loopt dolenthousiast het podium op. Haar naam lijkt dan ook sterk op die van de winnares.

Mis - verstand

Nog pijnlijker wordt het bij de verkiezing van Miss Universe, in Las Vegas. Miss Colombia wordt gekroond tot winnares, tot de presentator beseft dat hij de verkeerde naam heeft voorgelezen. Miss Colombia moet zo al na enkele minuten haar kroontje afgeven aan Miss Filipijnen.

Gerard Joling maakt pijnlijke fout

Enkele uren voor de finale van 'K3 zoekt K3' lekt presentator Gerard Joling de haarkleuren van de zes finalistes. Op zijn Instagram-account post hij een foto van de generale repetitie. Hij haalt die er ook meteen weer af, maar het kwaad was al geschied. Al kan dit natuurlijk geen blunder, maar wel een goede reclamestunt zijn geweest.

Goedele op lege Anspachlaan

Naar aanleiding van terreurniveau vier in Brussel leidt Goedele Liekens het Nederlandse RTL Boulevard rond in onze  “verlaten hoofdstad”. “Dit is normaal een vierbaansweg”, vertelt ze over de Anspachlaan. “Vol auto’s, zeker op dit uur. Nu is het gewoon leeg.” Wat Goedele wel vergeet, is dat de Anspachlaan dan al vijf maanden autovrij is.

Koningin Paola even dood verklaard

Belvédère, het huis van koning Albert, stuurt naar 150 mensen een kaartje om hen te bedanken voor de condoleancekaart die ze stuurden naar aanleiding van het overlijden van koningin Fabiola. Pijnlijk detail: in het kaartje staat niet Fabiola, maar wel Paola.

Er volgt een verbeterde versie, maar ook daarin loopt het mis. Er staat niet 'koningin Fabiola', maar wel 'koning Fabiola'.

Dave Grohl verpest Rock Werchter

Foo Fighters moet dé headliner worden op Rock Werchter. Het festival wordt zelfs speciaal voor hen met een week vervroegd. Maar twee weken voor het optreden loopt mis. Frontman Dave Grohl valt in Zweden van het podium en breekt daarbij zijn been. De groep moet alle optredens annuleren… ook dat op Rock Werchter.

Cameraman vloert Usain Bolt 

Usain Bolt heeft net de 200 meter gewonnen op het WK atletiek in Peking, als hij door een cameraman wordt gevloerd. De man rijdt op een segway en knalt vol tegen Bolt, die als een kegel omver wordt geworpen. Bolt houdt er gelukkig niets ernstigs aan over.