Dit waren de top 10 video's op vtmnieuws.be

2015 was een jaar van terreur, angst en droefheid, maar ook van hoop en mooie momenten. Dat blijkt ook uit de tien video's die u dit jaar het vaakst bekeek op vtmnieuws.be. Dit is uw VTM NIEUWS-top tien. 

10. Beelden tonen de horror in Bataclan

Op vrijdag 13 november vallen drie terroristen de Parijse concertzaal Bataclan binnen met kalasjnikovs en bommengordels. Ze vermoorden er 89 mensen. Twee dagen later duikt deze schokkende video op, gemaakt door één van de agenten die het gebouw uitkammen.

9. Klaasje: “Ik ga bij de meiden logeren”

Op 6 november verandert het leven van Marthe, Klaasje en Hanne totaal: ze worden verkozen tot nieuwe K3-meisjes. Voor Klaasje zal het als enige Nederlandse nog een grotere aanpassing zijn. “Ik zal moeten logeren bij één van de meiden”, zegt ze zaterdagmiddag live in VTM NIEUWS. 

8. IS dreigt in video met aanslagen in België

Tien maanden voordat Islamitische Staat toeslaat in Parijs en Brussel in lockdown gaat, verschijnt er al een video op het internet waarin IS met aanslagen in België dreigt. Ons land wordt samen met Frankrijk gewaarschuwd voor autobommen, explosies en onthoofdingen.

7. De eerste beelden van de nieuwe K3-show

Hanne, Marthe en Klaasje repeteren eind november voor hun eerste grote show samen met de ‘oude’ K3. Het lijkt wel of iedereen de eerste beelden van de ‘K6’- repetities wil zien.

6. Huis Jan Verheyen vernield door storm

Alsof er een bom is ontploft: zo ziet het huis van filmregisseur Jan Verheyen eruit nadat in augustus een storm over Ruddervoorde trekt. Een deel van het dak gaat eraf en heel wat ramen sneuvelen. De brandweer verklaart het huis onbewoonbaar.

5. Vrouw opgeslokt door roltrap

In juli bereikte ons een schokkende video uit China: we zien hoe een vrouw van 30 wordt opgeslokt door een roltrap, nadat een metalen paneel instort. Het kind in haar armen kan ze nog aan voorbijgangers geven, maar zelf overleeft de vrouw het tragische ongeval niet.

4. Laatste woorden van terroriste te horen op video

“Hij is mijn vriend niet!” Dat zijn wellicht de laatste woorden van Hasna Ait Boulahcen, de nicht van de gedode terrorist Abdelhamid Abaaoud, die gedood werd bij de grote inval in november in een appartement in Saint-Denis. Ze zijn te horen op een amateurvideo die na de politieactie opduikt.

3. Geweld tussen tienermeisjes schokt Facebook

Massale verontwaardiging bij Facebook-gebruikers wanneer in februari een gewelddadig pestfilmpje opduikt waarin een meisje hard wordt aangepakt door een andere tiener. Later ontstond trouwens heisa omdat Facebook het filmpje - waarop je de tieners herkenbaar in beeld ziet - niet wilde verwijderen.

2. Rellen aan station na Brugge-Gent

In mei komt het tot relletjes tussen supporters van Club Brugge en AA Gent, aan het station Gent-Sint-Pieters. De beelden verschijnen op sociale media, maar worden ook op vtmnieuws.be massaal bekeken.

1. Jongen van 15 slaat iedereen met verstomming

Van een 15-jarige jongen zou je niet meteen verwachten dat hij het operanummer 'O Mio Babbino Caro' brengt, maar in maart verbaast Steff vriend en vijand met zijn bijzondere stem in Belgium’s Got Talent. Hij zou nochtans gewoon ‘een lieke’ zingen.