Zuiddag: dit was onze dag bij VTM NIEUWS

Vier jongeren uit het middelbaar hebben vandaag de hele dag bij VTM NIEUWS gewerkt. Hun loon staan ze net als 15.000 andere jongeren af aan een jongerenproject in het zuiden, voor de Zuiddag. Dit is het verslag dat Eva Wauters (17), Merel Wauters (16), Laurens Wuyts en Feebe De Vis (15) zélf schreven van hun werkdag bij VTM NIEUWS, met hun filmpjes en hun foto's.

"Vandaag gingen we aan de slag bij VTM nieuws voor Zuiddag. We werden vriendelijk ontvangen met een hapje en een drankje. Na de korte inleiding over MEDIALAAN nam Showbizz Bart ons mee op rondleiding doorheen het gebouw. Enkelen van ons werden ondertussen al weggeroepen om mee op pad te gaan met de journalisten. Merel ging samen met Natalie Dyck op stap naar Mechelen om een reportage te maken over de vuilniszakkenfraude."

Live nieuwsuitzending

"Eva mocht met de WMT-wagen mee naar Niel om een reportage te maken over de nieuwe NIPT-test. Feebe bleef verder werken op de redactie en mocht live een nieuwsuitzending volgen."

"Na de middagpauze woonden we met z’n drieën de briefing bij en we kregen nog heel wat nieuwe informatie van Johan Bekkers over het reilen en zeilen op de nieuwsredactie."

"Als we mogen, komen we terug"

"We hebben ons goed geamuseerd, leerden veel bij en trokken hier en daar een selfie met een BV. Als we mogen komen we volgend jaar zeker terug. Het deed deugd om op een leuke en originele manier anderen te helpen. Bedankt MEDIALAAN voor de unieke ervaring."