Wat doet halve mens in tv-studio?

Groot mysterie gisteravond voor de kijkers van het Duitse actualiteitsprogramma ‘Tagesthemen’. Tijdens de begingeneriek waren plots twee benen te zien in de studio, maar zonder bovenlichaam. Terwijl de camera naar de presentator zwenkt, zijn de twee benen elf seconden lang te zien.

Een opmerkelijk beeld dat heel wat kijkers was opgevallen. “Waarom staan naast Jan Hofer (de presentator, red.) afgehakte benen? #griezelig”, schreef iemand op Twitter.

“Vreemd. Bij Tagesthemen hebben ze vandaag een overschot aan onderlichamen”, klonk het bij iemand anders.

De zender kon vanochtend niet anders dan ook te reageren: “U heeft het gemerkt, bij ons is gisteren iemand binnengeslopen. Maar zijn broek was tenminste gewassen en gestreken”, klonk het mysterieus.

Ondertussen draaide de geruchtenmolen op volle toeren. Heel wat mensen – ook andere media – gingen ervan uit dat het om een technische storing ging. De technische mogelijkheden in televisiestudio van de Duitse openbare omroep zijn namelijk enorm: met animaties kunnen ze hun reportages ondersteunen. Maar volgens de zender was het in geen geval een panne.

Opheldering volgt nog, zo belooft de zender.