Twitter lacht met #meneervanrooy

Sam Van Rooy, perswoordvoerder van Vlaams Belang, heeft op Twitter de lachers op zijn hand gekregen. Al was dat niet helemaal zo bedoeld. Van Rooy klaagde op Twitter de vertraging van zijn trein aan bij de NMBS, maar dat de persoon achter die account hem tutoyeerde, was niet naar Van Rooys zin. Waarop de hashtag #meneervanrooy meteen trending werd.

“Alleen als jullie mij betalen, zal ik ook jullie werk doen. En zeg maar meneer Van Rooy”, was de reactie van de Vlaams Belanger toen de NMBS vroeg of hij kon zeggen welke trein vertraging had. Toen de NMBS Van Rooy nog steeds aansprak met zijn voornaam, was de maat vol voor hem: “Kun je niet lezen ofzo? Meneer Van Rooy graag. (…) Ik vraag gewoon dat jullie treinen op tijd rijden!”

Waarop de laatste tweet in de discussie van de NMBS volgde: “Een meneer is beleefd Sam. Als je een beleefde vraag hebt, helpen we je graag verder. Fijne dag nog ;-).” Het leverde de NMBS meteen honderden ‘retweets’ en ‘favorieten’ op. En de hashtag #meneervanrooy werd in een mum van tijd trending in België. Heel wat mensen hadden de discussie duidelijk gevolgd en staken nadien de draak met de reactie van Sam Van Rooy. Die liet achteraf overigens weten dat hij “discussietweets altijd verwijdert.”